به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ روز یکشنبه دلار هزار و ۲۰۰ تومان افتاد و با دور شدن از کانال ۲۹ هزار تومانی روی محدوده ۲۸هزار و ۳۰۰ تومانی قرار گرفت. سکه هم ۸۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. آخرین بار سکه و دلار در تاریخ ۱۹ مردادماه افت سنگینتری را به ثبت رسانده بودند.
ریزش قیمتی دومین روز هفته در شرایطی رخ داد که تنها تقریبا ۳۰ روز تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است و در این فاصله، نوسانگیران ممکن است بار دیگر تصمیم بگیرند، با استفاده از فضاسازی روانی، نرخها را به سوی سقفهای انتهای هفته گذشته ببرند، جایی که دلار نزدیک به ۳۰ هزار تومان قیمت خورد و سکه نقدی به سختی زیر ۱۵ میلیون تومان فروخته میشد. در اواخر روز گذشته هم آنها بار دیگر موقعیت خرید گرفته بودند و با بالا بردن قیمتها، سعی داشتند نرخهای ابتدای روز دوشنبه را تحتتاثیر قرار دهند. سیاستگذار ارزی برای پیشگیری از وقوع دوباره نوسانات شدید تا انتخابات آمریکا میتواند پنج راهکار را اتخاذ کند؛ اول جذاب کردن بازار پول، دوم جذابسازی اوراق برای کنترل نقدینگی، سوم بالا بردن گیرایی بازار سهام با حذف مقررات دست و پا گیر، چهارم پیش گرفتن دیپلماسی مدیریت انتظارات در بازار ارز و پنجم، تسهیل شرایط و حذف موانع برای بازگشت ارز صادراتی.
جذاب کردن بازار پول
یکی از دلایلی که تمام بازارها در سال جاری نوسان زیادی را تجربه کردند، کاهش نرخ سود سپرده بانکی بود. در واقع با پایین آمدن نرخها در بازار پول در ابتدای سال و رشد یک باره بازار سهام، عده زیادی پولهای خود را از بانک خارج کردند و به سوی بورس بردند. با ریزش بازار سهام و با توجه به نبود جذابیت در بازار پول، این بار افراد به سوی بازار ارز و سکه روانه شدند و نوسانات شدیدی دامن این بازارها را گرفت. اکنون که قیمت سکه و دلار افت کرده است، احتمالا عده زیادی بهدنبال بازار امنتری میگردند که پولهای خود را در آن قرار دهند.