خداحافظی موقت با صف دلار ارزان؟

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، صرافی‌های بانکی همان قیمت ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان را به‌عنوان نرخ فروش بر تابلوی خود درج کرده بودند. در حالی که در بازار آزاد، قیمت دلار در حال پیشروی در کانال ۲۵ هزار تومانی بود. با این حال، به نظر می‌رسید با قیمت ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومانی، عرضه ارز صورت نمی‌گرفت، چراکه جمعیت خاصی در برابر صرافی‌هایی که ادعا می‌کردند با این قیمت فروشنده هستند، یافت نمی‌شد.

در کنار این، بیشتر صرافی‌ها قیمت‌های بالاتری را بر تابلوی خود درج کرده بودند. به‌عنوان مثال، صرافی‌های ابتدای خیابان فردوسی عمدتا قیمت فروش و خرید خود را به کانال ۲۴ هزار تومانی برده بودند.  از آن جا که هیچ صفی در خیابان فردوسی که بیشتر صرافی‌ها در آن حضور دارند، دیده نمی‌شد، می‌توان حدس زد که بازارساز عملا عرضه ارز ارزان را حداقل به‌صورت موقت ملغی کرده است. از سه‌شنبه شب نیز اخبار زیادی در فضای مجازی و سایت‌های اطلاع‌رسانی منتشر شد که سهمیه ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری هر فرد برای یک سال حذف شده است. با توجه به رانتی که در توزیع ارز ارزان وجود داشت، حدس زده می‌شد که به زودی این نوع عرضه ارز تغییر کند. این عرضه موجب شده بود که صف‌های طولانی در برابر صرافی‌ها در روزهای قبل شکل بگیرد. در واقع طبیعی بود که دلالان و افراد عادی سعی کنند از سودی که بین ۴ تا ۵ میلیون تومان و حاصل از عرضه ارزان بود، بهره ببرند.

شروع هیجانی، احتیاط انتهایی

دیروز بازار ارز به شکل هیجانی معاملات خود را آغاز کرد. پیش از ساعت ۱۱ صبح، دلالان حضور فعالی در بازار داشتند و عمدتا قیمت‌های فروش خود را بالای ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان عنوان می‌کردند. حتی عده‌ای در پی آن بودند که دلار را با قیمت ۲۶ هزار تومان به افراد عادی که به بازار مراجعه کرده بودند، بفروشند. با این حال، کمی که از شروع معاملات گذشت، فضای بازار آرام‌تر شد و قیمت از مرز ۲۶ هزار تومانی فاصله گرفت و در مقطعی حتی به محدوده ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومانی رفت. معامله‌گران در برابر نزول دلار به زیر این محدوده تا ساعت ۴ بعدازظهر مقاومت کردند. در این ساعت، اسکناس آمریکایی در بازار با قیمت ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رفت که ۳۰۰ تومان بیشتر از روز سه‌شنبه بود. با این حال، در انتهای روز چهارشنبه، کم‌کم فضای بازار آرام‌تر از ابتدای روز شد. در صورتی که معامله‌گران پس از ساعت ۵ بعدازظهر در معاملات پشت خطی تحرک خاصی از خود نشان ندهند، احتمال دارد که فضای بازار امروز ارز متفاوت‌ از روزهای قبل باشد. با این حال، همچنان افزایشی‌هایی در بازار حضور دارند که معتقدند، قیمت دلار ظرفیت رشد به سوی سطوح بالاتر را دارد. یکی از متغیرهایی که این عده را به رشد بیشتر قیمت امیدوار کرده است، صعود نرخ حواله درهم به بالای یک مرز روانی مهم بود. هرچند که عده‌ای هم باور دارند با نزدیک شدن به سطوح روانی، فروش‌ها افزایش پیدا می‌کند.

درهم مرزشکنی کرد

شروع پنجمین روز هفته، مصادف با یک اتفاق مهم بود و آن، شکست مرز روانی ۷ هزار تومانی در بازار حواله درهم بود. روز چهارشنبه گفته می‌شد معاملات حواله درهم با قیمت ۷ هزار و ۴۰ تومان آغاز شد؛ درهم خیلی زود به سطح ۷ هزار و ۶۰ تومانی رفت ولی از این نقطه، فروش‌ها زیادتر شد و همین عامل موجب شد که قیمت آن در مقطعی حتی به زیر ۷ هزار تومان بازگردد. در این میان، مشخص بود که افزایشی‌های بازار تمایل دارند، مرز روانی ۷ هزار تومانی را حفظ کنند. از نگاه آنها، برای اینکه دلار به سوی کانال ۲۶ هزار تومانی قدم بردارد، در گام اول، حفظ مرز ۷ هزار تومانی درهم از اهمیت زیادی برخوردار است. حدود ساعت ۴ بعدازظهر، درهم در بازار حواله ۷ هزار و ۲۰ تومان قیمت خورد؛ در صورتی که درهم بالای این مرز باقی بماند، می‌تواند سوختی برای رشد بیشتر دلار شود. با این حال، درهم هنوز به آن ثبات بالای مرز ۷ هزار تومانی نرسیده و حتی افزایش عرضه ارز، شاید باعث افت درهم شود.

;
دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه