به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ البته معاملهگران در برابر عقب گرد به زیر سطح ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومانی مقاومت کردند و در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر، شاخص ارزی روی عدد ۲۲ هزار و ۷۵۰ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت ۲۴۰ تومان پایینتر از روز سه شنبه بود؛ در بازار سکه نیز قیمت این فلز گران بها افت دیگری را تجربه کرد و با فاصلهگیری بیشتر از مرز ۱۱ میلیون تومانی به بهای ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید.
چرا دلار افت کرد؟
به گفته برخی فعالان، طبیعی بود وقتی که بازار نتوانست مرز ۲۳ هزار تومانی را بشکند، با افزایش فروشها مواجه شود. از نگاه این گروه، روز چهارشنبه معاملهگران از خریدهای ابتدای هفته سودگیری کردند و به دنبال آن بودند که در قیمتهای پایینتر اقدام به خرید کنند. به اعتقاد یکی از بازیگران باتجربه ارزی، معاملهگران بیشتر از قبل اخبار سیاسی را دنبال میکنند و در شرایط کنونی، بیشتر در انتظار واکنش آمریکا نسبت به تصمیم شورای امنیت هستند؛ سوال آنها این است که آیا آمریکا مکانیزم ماشه را میتواند فعال کند یا فعال خواهد کرد و در این صورت چه تغییری در اقتصاد و روابط ایران با کشورهای غربی ایجاد خواهد شد.
البته برخی از معاملهگران هم باور دارند، وقایع سیاسی مدتهاست بر روند بازار اثری ندارند. از نظر این گروه تنها میزان عرضه و تقاضای واقعی است که قیمتها را تحتتاثیر قرار میدهد. به گفته آنها، مهمترین دلیل افزایش قیمت دلار در ماههای گذشته، عامل سیاسی نبوده است و تنها به کاهش عرضه ارز مرتبط بوده است. از نگاه این گروه عرضه حواله درهم در ماههای گذشته ضعیف شد و در نتیجه آن قیمت دلار در بازار داخلی نیز تحتتاثیر قرار گرفت. دیروز اما نرخ حواله درهم عمدتا روند کاهشی داشت و به نظر میرسد این عامل نیز در افت قیمت بازار ارز تاثیر داشت. گفته میشود که دیروز نرخ حواله درهم تا محدوده ۶ هزار و ۲۱۰ تومانی عقبنشینی کرد. به گفته فعالان، در صورتی که قیمت درهم به زیر ۶ هزار و ۲۰۰ تومان برود، ممکن است قیمت دلار در بازار داخلی نیز یک بار دیگر از سطح ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومانی پایینتر برود.
;