۲۰۲۰؛ سال رکوردهای طلایی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ نقره نیز که این روزها در سقف ۷ساله قیمتی خود است، با بیش از ۵۰ درصد رشد ارزش، یکی از بازارهای پیش‌رو در سال جاری است. اما مرور عملکرد شاخص‌های سهام نشان می‌دهد در سالی که رکود بی‌سابقه‌ای در آن حاکم است، این بازارها رشد چشمگیری نداشته‌اند.

مقایسه عملکرد بازارهای مختلف جهانی از ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون، حکایت از اختلاف معنادار در رشد پناهگاه‌های امن دارایی و بازارهای پرریسک دارد؛ سال جاری میلادی به نوعی سال رکوردشکنی دارایی‌های بدون ریسک از جمله طلا و نقره بوده است. طلا که در هفته گذشته توانسته از سقف قیمتی تاریخی خود عبور کند و در آخرین ساعات معاملات روز سه‌شنبه وارد هزاره سوم قیمتی خود شده بود، از ابتدای سال جاری میلادی ۳۴ درصد رشد کرده است. عملکردی که از سال ۱۹۷۹ یعنی ۴۱ سال پیش بی‌سابقه بوده است. نقره نیز با رشد ۵۰ درصدی از ابتدای سال ۲۰۲۰ به نوعی پیشتاز بازارها محسوب می‌شود؛ فلزی که اکنون در سقف ۷ ساله قیمتی خود به سر می‌برد. این در حالی است که محاسبات نشان می‌دهد در سال جاری، رشد شاخص بازارهای معتبر سهام قابل مقایسه با فلزات ارزشمند نیست.

عوامل اصلی نوسان بازارها

مقایسه بازارها تا اینجای سال جاری میلادی نشان می‌دهد، سال ۲۰۲۰ با شرایط بسیار خاص خود، سال پناهگاه‌های امن سرمایه و فلزات گرانبها بوده است. سالی که نااطمینانی‌های اقتصادی به اوج خود رسیده است. در حالی که در سال ۲۰۱۹ نااطمینانی اقتصادی از یک رکود اقتصادی سبب شده بود تا قیمت طلا حدود ۱۹ درصد رشد داشته باشد، سال ۲۰۲۰ آبستن یک رکود واقعی بود. شیوع غیرمنتظره کرونا سبب شد، اقتصادی که پتانسیل ورود به رکود را داشت، در سال جاری میلادی با یکی از عمیق‌ترین رکودهای خود حداقل در یکصدسال اخیر روبه‌رو شود. رشد اقتصادی سه‌ماه دوم آمریکا و اروپا که بالاترین رشد منفی اقتصادی این دو منطقه مهم در جهان از زمان ثبت آمار رشد اقتصادی در دوره مدرن است، به خوبی شرایط بحرانی اقتصاد در دوره کرونایی را نشان می‌دهد. مقدار رکود به حدی است که دیگر شاید نتوان به آن برچسب نااطمینانی سیاسی را زد، زیرا اقتصاد جهان اکنون در میانه یک رکود بزرگ اقتصادی است. علاوه بر صدمات اقتصادی همه‌گیری کرونا، افزایش تنش‌های میان آمریکا و چین نیز به افزایش تقاضای دارایی‌های امن و بدون ریسک دامن زد و به ضرر بازارهای سهام عمل کرده است.

نقره پیشتاز بازارها

مرور آمار رشد ارزش بازارهای مختلف حاکی از آن است که رشد ارزش پناهگاه‌های امن فاصله معناداری با رقبای خود یعنی بازارهای سهام و شاخص دلار دارد. در بازار فلزات گرانبها تاکنون نقره پیشتاز است؛ در حالی که نقره کار خود را در سال ۲۰۲۰ میلادی با قیمت ۸۵/ ۱۷ دلاری آغاز کرده بود، اکنون با حدود ۵۰ درصد در افزایش قیمت به ۸۵/ ۲۶ دلار رسیده است. نقره با جهشی بی‌سابقه اکنون به رکورد قیمتی ۷ ساله خود رسیده است و در صورت تداوم روند کنونی، می‌تواند به سطوح قیمتی بالاتر نیز دسترسی داشته باشد. رشد ۵۰ درصدی نقره تا میانه سال در حالی رقم خورده است که این سطح از رشد از سال ۲۰۱۰ میلادی و در بحبوحه‌های بحران مالی جهانی بی‌سابقه بوده است. برای آخرین بار قیمت نقره در سال ۲۰۱۰ میلادی با افزایش ۸۰ درصدی توانسته بود رشدی بیشتر از سال جاری میلادی کسب کند. باید این موضوع را در نظر گرفت که تاکنون تنها ۶ ماه از سال گذشته است و در صورت حفظ شرایط کنونی و افزایش تعداد مبتلایان به کرونا و رشد نااطمینانی‌های اقتصادی و سیاسی، نقره می‌تواند رکوردهای بیشتری را جا‌به‌جا کند. سناریوی مقابل هم کنترل کامل ویروس کروناست که در صورت وقوع می‌تواند سودهای به دست آمده تا ماه ششم سال جاری میلادی را از بین ببرد. با وجود این نقره هنوز با سقف قیمتی سال ۲۰۱۱ خود یعنی ارزش ۴۸ دلاری فاصله زیادی دارد.

;
دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه