مذاکرات وین خرداد ۱۴۰۱

 

اقتصاد آنلاین ـ پرستو بهرامی راد؛ مذاکرات به نقطه‌ای رسیده است که احتمالاً به احیا یا مرگ کامل برجام می‌‌انجامد. با این حال میز مذاکره پایان ماجرا را مشخص می‌‌کند.

 

روز صد و دوم مذاکرات وینرایزنی نماینده بریتانیا در مذاکرات با مقام‌های اسراییل درباره ایران

«استفانی القاق» نماینده انگلیس در مذاکرات وین در توییتی از رایزنی با مقام‌های رژیم صهیونیستی درباره ایران خبر داد.

وی در این خصوص نوشت: گفت‌وگوهای فشرده دو روزه با اسرائیل درباره ایران و منطقه داشتم. چشم‌انداز برجام، مقایسه یادداشت‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای گسترده‌تر (بررسی شد).

این مقام ارشد انگلیسی در ادامه گفت نشست‌هایی با «ایال هولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم اسرائیل، «آلون بار» مدیر سیاسی وزارت خارجه این رژیم و «جاشوا زارکا» معاون مدیرکل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در امور راهبری داشته است.

«نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن و تشکیل کابینه، تلاش‌ها برای ترغیب جامعه جهانی به اعمال فشار بر جمهوری اسلامی را افزایش داده است. اخیراً «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با «لوید آستین» وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در واشنگتن  دیدار کرد و خواستار مقابله با جمهوری اسلامی ایران از طرق مختلف از جمله تقویت ائتلاف منطقه‌ای تحت هدایت ایالات متحده شد. 

گانتز در شب عزیمت به ایالات متحده، مدعی شد که ایران تنها چند هفته تا جمع‌آوری مواد شکافت‌پذیر برای بمب اتمی فاصله دارد و حدود ۶۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار دارد. وی همچنین مدعی شد که ایران در تلاش برای تکمیل ساخت و نصب یکهزار سانتریفیوژ پیشرفته در تأسیسات هسته‌ای خود از جمله یک تأسیسات جدید در نزدیکی نطنز  و جمع آوری دانش و تجربه در توسعه، ساخت و بهره برداری از سانتریفیوژها است.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای خود متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است. ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده بود قصد دارد از طریق مذاکرات وین، آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تاکنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

روز صد و یکم

ساعت ۲۰:۵۰

رییسی: سلاح هسته ای در دکترین ایران مطلقا جایی ندارد

حجت‌الاسلام سید ابراهیم رییسی روز دوشنبه در ادامه برنامه‌های سفر به عمان در دیدار «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست‌وزیر این کشور گفت: روابط ایران و عمان تنها محدود به همسایگی نیست، بلکه علایق و اشتراکات عمیق دینی و اعتقادی این دو ملت قرن‌ها با یکدیگر پیوند خورده است.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه روابط تهران – مسقط در طول تاریخ همواره روابط خوب و سازنده‌ای بوده است، اظهار کرد: هر چند شاهد روابط خوبی بین دو کشور هستیم، اما این سطح از روابط قانع‌کننده نیست.

رییسی با تأکید بر اینکه باید ظرفیت‌های متنوع مغفول مانده میان ایران و عمان احیا شود، خاطرنشان کرد: میزان تجارت، حمل و نقل و همکاری‌های اقتصادی میان تهران و مسقط، به ویژه در حوزه انرژی و ترانزیت کالا حتما می‌تواند افزایش یابد.

وی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های مختلف صنعتی و پزشکی گفت: ایران می‌تواند انتخاب مناسبی برای مردم عمان در حوزه سلامت و پزشکی باشد. علی‌رغم تهدیدات و تحریم‌های آمریکا، جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی که بیشتر تحریم بوده، مانند صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای، پزشکی و دفاعی پیشرفت‌های بسیاری به دست آورده است.

رییس‌جمهور افزود: در مقابله با کرونا در کنار استفاده از واکسن‌های خارجی، ۶ شرکت ایرانی اقدام به تولید واکسن مقابله با کرونا کرده‌اند که ۴ شرکت تماما از دانش ایرانی استفاده کرده‌اند و امروز این واکسن‌ها صادر می‌شود.

رییسی خاطرنشان کرد: غربی‌ها و آمریکایی‌ها به خیال خودشان می‌خواستند با تحریم پیشرفت‌های ایران را متوقف کنند، اما همگان شاهد بودند که خود آمریکایی‌ها به شکست مفتضحانه سیاست فشار حداکثری اعتراف کردند.

رییس‌جمهور تأکید کرد: در دکترین ایران، سلاح هسته‌ای مطلقا جایی ندارد اما ما از دانش صلح‌آمیز هسته‌ای برای مصارف کشاورزی، پزشکی و صنایع پتروشیمی بهره می‌بریم.

«فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست‌وزیر عمان نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی و برادرانه دو ملت ایران و عمان، اظهار کرد: توسعه روابط بین دو کشور حاصل فهم مشترک رهبران ایران و عمان است.

وی تصریح کرد: روابط ایران و عمان محدود به روابط اقتصادی و تجاری نخواهد بود و شامل بخش‌های عمده‌ای چون تعاملات و همکاری‌های سیاسی خواهد بود.

معاون نخست‌وزیر عمان خاطرنشان کرد: ایران کشوری کهن و تاریخی است و تازه به دوران رسیده نیست. ما امروز در ملاقات‌مان روی فرش ایرانی در حال گفتگو هستیم. ایران با تولیدات خود به نوعی در تمام دنیا نماینده دارد.

«فهد بن محمود آل سعید» با اشاره به برنامه‌های فشرده رییس‌جمهور در سفر به عمان اظهار کرد: شما مانند جوان‌ها بدون خستگی کار می‌کنید. این سفر شما به عمان در قلب ما باقی خواهد ماند. عمان همیشه در صحنه بین‌المللی از مواضع ایران مانند ایرانی‌ها دفاع کرده است.

ساعت ۲۰:۰۰

امیر قطر: خواهان بازگشت همه طرف ها به برجام هستیم

امیر قطر در سخنانی گفت که ایران همسایه ما است و همه طرف ها را به بازگشت به توافق هسته ای تشویق می کنیم.

 شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد داووس گفت که دوحه مدعی ایفای نقش میانجیگری رسمی بین ایران و غرب نیست.

وی تاکید کرد: ایران همسایه ماست و تلاش می کنیم که به آنها کمک کنیم و همه طرف‌ها را به بازگشت به توافق هسته ای تشویق می کنیم.

امیر قطر همچنین خاطرنشان کرد که جنگ در اروپا بحران انرژی در جهان را عمیق تر کرده است.

ساعت ۲۱:۱۵

نابودی برجام، دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

اتحادیه اروپا امروز سه شنبه مدعی شد نابودی توافق هسته‌ای ممکن است ایران را به دستیابی به سلاح هسته‌ای قادر سازد.

 

اتحادیه اروپا همچنین ادعا کرده کشورهای منطقه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌پذیرند.

;
دیدگاه خود را ارسال کنید

دیدگاه