در بازار بیتکوین نیز، بهرغم توقف و نوسان این ارز دیجیتال پس از رسیدن به اوج قیمت در ۱۰ ژانویه، ارزش بزرگترین رمزارز جهان طی ماه اول بیش از ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد، البته با توجه به تعطیل نشدن بازار بیتکوین هنوز یک روز معاملاتی تا پایان کار بیتکوین در ماه ژانویه مانده است. روز جمعه با اضافه شدن هشتگ بیتکوین به صفحه ایلان ماسک، قیمت بیتکوین جهشی ۱۴درصدی را تجربه کرد و برای ساعاتی تا قیمت ۳۸ هزار دلاری افزایش یافت. با این وجود روز گذشته قیمت بیتکوین در کانال ۳۳ هزار دلاری معامله شد.
طلا بهدنبال نقره
طلا در روز جمعه که آخرین روز معاملاتی ماه ژانویه به حساب میآید با رشد ۲۷/ ۰ درصدی توانست جایگاه خود در میانه کانال ۱۸۰۰ دلار را حفظ کند؛ یکی از دلایلی که کارشناسان از آن بهعنوان صعود قیمت طلا در روز جمعه یاد کردند، دنبال کردن روند صعودی نقره توسط طلا بود. این در حالی است که معمولا بازار نقره به نوسانات قیمت در بازار طلا واکنش نشان میدهد. نقره در دو روز پایانی ماه ژانویه حدود ۷ درصد افزایش قیمت داشت تا ارزش آن به مرز ۲۷ دلاری برسد. بارت ملک رئیس بخش جهانی در TD Securities در این باره گفت: ما شاهد جهشهای خوبی در بازار طلا و نقره بودیم و به نظر میرسد فعلا اشتیاق برای نقره در بازارها بیشتر باشد. همچنین پیتر هاگ، کارشناس تجارت جهانی در سایت کیتکو در این باره گفت بهطور معمول نقره به طلا واکشن نشان میدهد، اما در حال حاضر طلا در حال واکنش نشان دادن به نقره است. به نظر میرسد افزایش علاقه به نقره چه در بخش فیزیکی و چه در بخش صندوقهای قابل معامله در بورس در نهایت سبب افزایش ارزش نقره و سپس طلا شوند. همین همبستگی مثبت قیمت نقره و طلا سبب شده است تا تحلیلگران به این امیدوار باشند که قیمت هر اونس طلا در هفته آینده بتواند تلاشی در جهت رسیدن به مرز ۱۹۰۰ دلاری را آغاز کند. بارت ملک معتقد است این فلزهای ارزشمند محرکهای یکسانی دارند و تنها تفاوت آنها مقدار نوسان بیشتر نقره نسبت به طلاست.
علائم هشدار
تحلیلگران هشدار میدهند که همواره افزایش علاقه ناگهانی به بازار فلزهای زرد میتواند با یک اصلاح قیمتی بزرگ همراه باشد؛ از نظر این گروه هنوز برای طلا زود است تا افزایش قیمت قابلتوجهی داشته باشد؛ از طرفی دلار آمریکا توانسته تا حدودی ارزش خود را حفظ کند و از طرفی بسته حمایتی جو بایدن که امیدهای زیادی در بازار به وجود آورده، هنوز به تصویب نرسیده است. شاخص دلار در روز جمعه در میانه کانال ۹۰ واحدی به نوسان پرداخت تا عملکرد ماه ژانویه آن به مثبت ۷۲/ ۰ درصد برسد؛ درحالیکه شاخص دلار کار خود را در سال ۲۰۲۰ زیر مرز ۹۰ واحدی به پایان برده بود، در ماه اول سالجاری توانست بیش از نیم واحد از ارزش خود را احیا کند.