به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از اعتماد، اقدامی که حالا خود میتواند به جنجالی تمامعیار تبدیل شده و تا حدودی منجر به تکرار روزگار ریاستجمهوری محمود احمدینژاد و اختلافاتش با علی لاریجانی در قامت رییس قوه مقننه شود. روزگاری که «یکشنبه سیاه»اش همچنان در یادها باقی است. حسن روحانی حالا در قامت رییسجمهوری یا تن به اجرای مصوبه «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» میدهد و به چشم خویشتن، شاهد خروج ایران از برجام و توقف اجرای پروتکل الحاقی میشود یا موضوع را از طریق عالیترین مقام جمهوری اسلامی و حکم حکومتی حل خواهد کرد. او البته میتواند از هیات عالی حل اختلاف قوا نیز استفاده کند ولی در بهترین حالت، از 4 عضو اصولگرای این هیات، تنها 2 نفر حاضر به همراهی با دولت خواهند شد و شاید به همین دلیل است که فعالان و ناظران از «محاصره گاز انبری» ایران گفته و رییس دفتر رییسجمهوری نیز همزمان هر گونه هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی درباره این طرح را تکذیب میکند.
پارلمان روی دور تند
همه این کش و قوسها با ترور محسن فخریزاده آغاز شد. نمایندگان با پیگیری شخص قالیباف و البته علیرضا زاکانی، رییس مرکز پژوهشها دو فوریت «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» را چون جزییاتش تصویب کردند و طرح برای تایید نهایی راهی شورای نگهبان شد. صبح چهارشنبه شورای نگهبان مصوبه را به پارلمان برگرداند، آن هم همراه با فقط یک ایراد. جلسه علنی مجلس در حال برگزاری بود و موضوع اصلی بودجه 1400 اما قالیباف قصد وقتکشی نداشت. شنیدهها حاکی از آن است که رییس مجلس شخصا از مجتبی ذوالنوری، رییس کمیسیون امنیت ملی برای «تشکیل فوری جلسه کمیسیون امنیت ملی به منظور بررسی ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس درخواست کرده است»؛ درخواستی که عملا در حکم دستور است و البته با همراهی تمام و کمال نماینده ضدبرجامِ قم در مجلس همراه.
تشکیل جلسه 30 دقیقهای با پیامک
یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس که نخواست نامش فاش شود گفته «من هم شنیدهام که آقای قالیباف بر برگزاری جلسه تاکید کردهاند.» این نماینده اما حاضر به ارایه جزییات بیشتر از جلسه کمیسیون نشد. برخلاف او اما محمود عباسزاده مشکینی، مدیرکل سیاسی وزارت کشور دولت احمدینژاد و مشاور دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه صادق آملی لاریجانی، در قامت یکی از اعضای فعلی کمیسیون امنیت مجلس از جزییات اتفاقات عجیب نیمروز پرابهام پارلمان پرده برداشت. بر اساس اظهارات این نماینده مجلس، «ذوالنوری، رییس کمیسیون اعضای کمیسیون امنیت ملی را حدود ساعت 9 و 30 دقیقه صبح با پیامک از برگزاری جلسه این کمیسیون» مطلع کرد؛ جلسهای فوقالعاده! در آییننامه مجلس منعی برای برگزاری جلسات کمیسیونها همزمان با صحن علنی درنظر گرفته نشده اما تا بوده، رییس مجلس از پشت تریبون و به صورت علنی دستور برگزاری جلسه فوقالعاده را به اعضای کمیسیون میدهد. قالیباف اما در همین مدت کوتاه ریاست بر پارلمان، بارها و بارها ثابت کرده ترجیحش، دوری از شفافیت تمامعیار است. عباسزاده گفته که «پس از پیامک، اعضای کمیسیون آماده برگزاری جلسه شدند. جلسه حدود ساعت 10 و نیم آغاز شد و حدود ساعت 11 پایان یافت.» او درباره تعداد اعضای حاضر در جلسه نیز گفت: «تعداد اعضا خاطرم نیست ولی یادم هست که بیشتر از حد نصاب قانونی در جلسه حضور داشتند.»
;